Den udržitelné krásy ročník 2018

Sobota 24. března 2018

Udržitelná krása

V Davines věří, že rovnováha krásy a udržitelnosti, kterou nazývají jako „Udržitelná krása“, může zlepšit naše životy a svět kolem nás.

“Krásné a dobré” – jako ve středověku podle neoddělitelné jednoty mezi vnější a vnitřní krásou – je další způsob, jak říct „udržitelná krása“. A „udržitelná krása“ je další způsob, jak říct Davines. Jelikož víme, že každý výrobní proces zatěžuje přírodu, Davines se snaží, aby jejich dopad na životní prostředí při výrobě produktů byl co nejmenší.

V roce 2010 bylo odhodlání Davinesu posíleno projektem pro vytvoření ctnostné synergie mezi podnikáním a prostředím, s konkrétním pozitivním dopadem na planetu a salony: Den udržitelné krásy - Sustainable Beauty Day a jejich odhodlání pokračuje i dále.

Jak letošní ročník probíhal?

Druhý ročník toho projektu proběhl na salonech Davines v sobotu 24. března 2018 a peníze vybrané v tento den putovali na účet neziskové organizace Centaurea.

V letošním roce jste na účet neziskové organizace poslali celkem 174 876 Kč.

Za tyto peníze byly nakoupeny stromky, které jsme společně s kadeřnicemi jeli do přírodní rezervace polom u Horního Bradla (CHKO Železné hory) zasadit. V letošním roce bylo součástí akce i prohlídka pralesa a místa, kde jsme stromky sázeli v loňském roce.

Fotky pořízené na eventu najdete zde.